Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Θα έρθουν και καλύτερες μέρες…»

αποσπάσματα απο τη σημερινη συνεντευξη τυπου στο ΥΠΠΟ
«Θα έρθουν και καλύτερες μέρες…»
«Σίγουρα πρόκειται για την σπουδαιότερη δράση που υλοποιεί ο Δήμος Ροδίων παρά τις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει» αναφέρει ο κ. Χατζηευθυμίου για το φεστιβάλ ECOFILMS ξεκινώντας την ομιλία του. Είναι, ωστόσο, αξιοσημείωτες οι δράσεις ECOKIDS που απευθύνονται στους μαθητές: «Έχουμε γίνει μάρτυρες κάποιων συγκινητικών εκδηλώσεων παιδιών που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Οι μαθητές τοποθετούν σοβαρά αιτήματα και απορίες γεγονός που μας εκπλήσσει θετικά».
Άλλωστε, όπως μας λέει ο κ. Σπανός «Σε μια εποχή που όλοι μιλούν για περικοπές, το φεστιβάλ ECOKIDS δημιουργεί συνθήκες για τη διαμόρφωση ανθρώπων σκεπτόμενων, με πνεύμα ανήσυχο»
Σύμφωνα με την κ. Φάκκα, σε περιόδους κρίσης, με όπλο τον πολιτισμό και την τέχνη, «το φεστιβάλ ECOFILMS διεκδικεί τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν, δίνοντας βήμα σε σκέψεις και προβληματισμούς ικανούς, αν όχι να μας δώσουν απαντήσεις, να διεγείρουν τη μισοκοιμισμένη ευαισθησία μας».
Η κ. Ρικάκη συμπληρώνοντας ανέφερε ότι «το Φεστιβάλ φιλοξενεί τις προτάσεις ανεξάρτητων δημιουργών οι οποίοι φωτίζουν τη θετική πλευρά της ζωής, προτείνουν δημιουργικές λύσεις απεμπλοκής μας από την κρίση και υπογραμμίζουν τις πιο σημαντικές αξίες της ύπαρξής μας»

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο κ. Νικολαίδης τονίζοντας την προσφορά του φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια: «Αυτή η ελπιδοφόρα διοργάνωση κάθε χρόνο έχει να κάνει μια κατάθεση για το περιβάλλον που ζούμε. Ας σκεφτούμε την μέχρι τώρα πορεία της: κάποια χρόνια πριν, όταν η οικολογία δεν ήταν ακόμα στη μόδα, ‘‘μίλησε’’ για τα προβλήματα της Λατινικής Αμερικής, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τους μετανάστες, την προστασία των υδάτινων πόρων και πολλά άλλα φτάνοντας σήμερα να παρουσιάζει ένα πρωτότυπο-διεθνώς- οπτικοακουστικό υλικό από την Ινδία. Και όλα αυτά σε ένα περιφερειακό φεστιβάλ, με χρήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης»
περισσότερα στα μπλογκ του Φεστιβαλ http://rodosecofilms.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: